Дисципліна «Процедури закупівель (ProZorro)» відноситься до циклу дисциплін вибору вищого навчального закладу і доповнює цикл професійно-орієнтованих дисциплін за фаховим спрямуванням.

Ефективні публічні закупівлі – це, передусім, дієвий важіль запобігання корупції; найважливіший фактор зміцнення довіри суспільства до державної влади, засіб їх консолідації з метою забезпечення добробуту громадян і стабільності державного ладу. Звичайно, такий контроль тільки тоді користуватиметься довірою громадян, коли він буде об’єктивним та незалежним від тих органів виконавчої влади, які є розпорядниками бюджетних коштів.

Здійснення публічних закупівель є основним незалежним способом для усунення порушень, що виникають у процесі управління державними фінансами та державною власністю, а також дійовим засобом контролю за прийнятими рішень.

Мета курсу: формування у здобувачів вищої освіти спеціальності  072 «Фінанси, банківська справа та страхування» теоретичних і практичних знань зі здійснення публічних закупівель.

Основними завданнями дисципліни є вивчення теоретичних засад публічних закупівель в державному секторі, засвоєння методики проведення тендерних торгів за різними видами та відображення їх результатів у відповідній документації.