Основи енергозбереження

Інтенсифікація технологічного розвитку аграрного виробництва потребує підготовки висококваліфікованих фахівців, які здатні вміло використовувати електричну енергію. Агропромислове виробництво є одним з найбільших споживачів енергетичних ресурсів у державі, а тому економне використання їх та запровадження енергоощадних технологій дозволить зекономити господарствам значні кошти.

Щоб скоротити втрати енергоресурсів і економічно їх використовувати в умовах ринку, інженерно-технічні працівники сільськогосподарських господарств різних форм власності повинні добре знати технологію сільськогосподарського виробництва, технологічне та енергетичне обладнання, прилади для контролю за споживанням енергоносіїв та їх обліку, комерційний підхід до впровадження енергоощадних технологій.

Дисципліна «Основи енергозбереження» спрямована на набуття теоретичних знань і підготовку практичних навичок у здобувачів фахової передвищої освіти, здатних виконувати завдання з проектування, монтажу для застосовувати різні шляхи енергозбереження в сільськогосподарському виробництві.

Метою дисципліни «Основи енершозбереження» є: є фундаментальна теоретична і практична підготовка здобувачів фахової передвищої освіти з питань, що стосуються виробництва, перетворення і економного споживання різних видів енергії у ринкових умовах.

Основним завданнями навчальної дисципліни є: вивчення існуючих перспективних енергетичних ресурсів, їх розміщення та особливості, засвоєння способів енергоощадних технологій виробництва, транспортування та споживання різних видів енергії.