Спеціалізацією кафедри є механізація переробки та зберігання сільськогосподарської продукції.
Кафедрою  здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти за трьома рівнями освіти: молодший бакалавр, І (бакалаврський) та ІІ (магістерський) для денної та заочної форм здобуття освіти.
Розподіл балів, які отримують здобувачі вищої освіти, та шкала оцінювання,  Оцінка ЕСТS.

Сума балів за всі види освітньої діяльності 

Оцінка ECTS

Оцінка за національною шкалою 

Оцінювання

90-100

A

ВІДМІННО

відмінне виконання лише з незначною кількістю помилок

зараховано

82-89

B

ДОБРЕ

в загальному правильна робота з певною кількістю помилок

зараховано

75-81

C

ДОБРЕ

в загальному правильна робота з великою кількістю помилок

зараховано

64-74

D

3 ЗАДОВІЛЬНО

непогано, але зі значною кількістю недоліків

зараховано

60-63

E

3 ЗАДОВІЛЬНО

непогано, але зі великою кількістю недоліків

зараховано

35-59

F

не зараховано з можливістю повторного складання 

2 НЕЗАДОВІЛЬНО

потрібно попрацювати перед тим, як досягти мінімального критерію

не зараховано

0-34

X

не зараховано з обов’язковим повторним вивченням дисципліни 

2 НЕЗАДОВІЛЬНО

потрібно попрацювати перед тим, як досягти мінімального критерію

не зараховано

В освітньо-професійній програмі Агроінженерія Миколаївського національного аграрного університету враховується як формальна, так і неформальна освіта.

  1. Формальна освіта:

    • Програма включає комплекс дисциплін відповідно до обраної спеціалізації (наприклад, Механізація рослинництва або Механізація переробки та зберігання сільськогосподарської продукції).
    • Навчання базується на ґрунтовній теоретичній підготовці, що охоплює проектування технологічних процесів, управління виробництвом та технічне обслуговування сільськогосподарської техніки.
    • Передбачено використання сучасних лабораторій університету та виробничих підприємств для практичної підготовки.
  2. Неформальна освіта:

    • Важливе місце займає дуальна освіта, що поєднує навчання в університеті з практичним досвідом на підприємствах.
    • Програма сприяє самостійному дослідженню студентами новітніх аграрних технологій та їх впровадженню у реальних умовах.
    • Також передбачено можливість проходження практики за кордоном, що сприяє розширенню професійного досвіду та інтеграції міжнародного досвіду у навчальний процес.

Таким чином, освітня програма Агроінженерія у МНАУ передбачає комплексний підхід до освіти, де формальне навчання доповнюється практичною підготовкою, міжнародними стажуваннями та дослідницькою діяльністю.


Допомогти з Пошук курсів

Навчальна практика: з механізованих технологій та агроінженерії 1к/Б/ДФЗОтаЗФЗО/208

Положення про проведення навчальної практики студентів Миколаївського національного аграрного університету розроблене на основі “Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України”, затвердженого наказом МО України № 93 від 8.04.1993р., наказу Міністра освіти України № 351 від 20.12.1994р. "Про внесення змін до Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України" та у відповідності до Закону України "Про вищу освіту" від 28.12.2014р., Указу Президента України № 1013/2005 від 4.07.2005р. "Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти в Україні". Практика студентів є обов'язковим компонентом освітньо-професійної програми для здобуття кваліфікаційного рівня і набуття студентом професійних навичок та вмінь. Вона є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки фахівців в університеті і проводиться на оснащених відповідним чином базах університету, а також на сучасних підприємствах і в організаціях різних галузей сільського господарства. Практична підготовка здійснюється в умовах професійної діяльності під організаційно-методичним керівництвом викладача університету та фахівця від бази практики.

Навчальна практика: з механізованих технологій зберігання сільськогосподарської продукції 2к/Б/ДФЗОтаЗФЗО/015

Положення про проведення навчальної практики студентів Миколаївського національного аграрного університету розроблене на основі “Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України”, затвердженого наказом МО України № 93 від 8.04.1993р., наказу Міністра освіти України № 351 від 20.12.1994р. "Про внесення змін до Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України" та у відповідності до Закону України "Про вищу освіту" від 28.12.2014р., Указу Президента України № 1013/2005 від 4.07.2005р. "Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти в Україні". Практика студентів є обов'язковим компонентом освітньо-професійної програми для здобуття кваліфікаційного рівня і набуття студентом професійних навичок та вмінь. Вона є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки фахівців в університеті і проводиться на оснащених відповідним чином базах університету, а також на сучасних підприємствах і в організаціях різних галузей сільського господарства. Практична підготовка здійснюється в умовах професійної діяльності під організаційно-методичним керівництвом викладача університету та фахівця від бази практики.

Навчальна практика: з механізованих технологій переробки сільськогосподарської продукції 1к/Б/ДФЗОтаЗФЗО/015

Положення про проведення навчальної практики студентів Миколаївського національного аграрного університету розроблене на основі “Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України”, затвердженого наказом МО України № 93 від 8.04.1993р., наказу Міністра освіти України № 351 від 20.12.1994р. "Про внесення змін до Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України" та у відповідності до Закону України "Про вищу освіту" від 28.12.2014р., Указу Президента України № 1013/2005 від 4.07.2005р. "Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти в Україні". Практика студентів є обов'язковим компонентом освітньо-професійної програми для здобуття кваліфікаційного рівня і набуття студентом професійних навичок та вмінь. Вона є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки фахівців в університеті і проводиться на оснащених відповідним чином базах університету, а також на сучасних підприємствах і в організаціях різних галузей сільського господарства. Практична підготовка здійснюється в умовах професійної діяльності під організаційно-методичним керівництвом викладача університету та фахівця від бази практики.