Основи психології

АНОТАЦІЯ

 

Стрімкий розвиток сучасного суспільства спирається на високорозвинені технології, що висувають чимдалі складніші вимоги до людини як їх суб'єкта. Як наслідок - хвиля інтенсивного розвитку практичної психології.

Навчальний курс "Психологія", який викладається для майбутніх спеціалістів у галузі «комерційна діяльність», відіграє важливу роль у їх професійному становленні.

Психологія – дисципліна, що намагається знайти відповіді на принципові питання, які постають перед науками, що вивчають людину та суспільство в цілому, виробити теоретичні принципи, обґрунтувати методи психологічного пізнання, сформулювати основні закономірності існування і розвитку психічної реальності. Загальна психологія вивчає сукупність теоретичних і експериментальних досліджень, що виявляють найбільш загальні психологічні закономірності, теоретичні принципи і методи психології, її основні поняття і категоріальний склад.

Згідно з класифікаціями наук (Ж.Піаже та ін.), психологія посідає чільне місце серед гуманітарних і негуманітарних дисциплін. Психологія розкриває місце людини в соціальній групі, суспільстві, світі в цілому, сприяє пошукові життєвого сенсу. Разом з цим вона має значення для інших наук: педагогіки, математики, фізики, біології, фізіології, лінгвістики, логіки тощо. Психологія в системі наук виступає як джерело пояснення їх формування та розвитку.