Екологія в тваринництві ( Бакалавр, ОС 204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва")

вивчає закономірності формування, існування та функціонування біологічних систем усіх рівнів (від організмів до біосфери) та їх взаємодію із зовнішніми умовами; знайомить з впливом забруднення повітря, ґрунтів та водоймищ на людей, тварин та с.-г. культури; розглядає заходи щодо збереження ґрунтового покрову, екологічно обґрунтований підхід до хімізації с.-г. виробництва; знайомить із засобами утилізації відходів тваринництва, аспектами безвідходного виробництва; аналізує особливості формування та існування агро- та урбаноекосистем.

Програма дисципліни реалізується через викладення теоретичного матеріалу та проведення практичних занять. Навчальним планом на вивчення дисципліни відведено 54 години (2,0 зал. кредитів), в тому числі аудиторних – 40 (1,1 зал. кредити) та самостійної роботи 14 годин (0,9 зал. кредити).

Види занять

Лекції

Практичні заняття

Самостійна робота

Разом

Кіл-ть годин/

залік. кредитів

20/ 0,55

20/ 0,55

14/ 0,09

54/ 1,5

Контроль знань та вмінь студентів проводиться шляхом складанням іспиту.