Екологія в тваринництві ( Бакалавр, ОС 204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва")
вивчає закономірності формування, існування та функціонування біологічних систем усіх рівнів (від організмів до біосфери) та їх взаємодію із зовнішніми умовами; знайомить з впливом забруднення повітря, ґрунтів та водоймищ на людей, тварин та с.-г. культури; розглядає заходи щодо збереження ґрунтового покрову, екологічно обґрунтований підхід до хімізації с.-г. виробництва; знайомить із засобами утилізації відходів тваринництва, аспектами безвідходного виробництва; аналізує особливості формування та існування агро- та урбаноекосистем.
Програма дисципліни реалізується через викладення теоретичного матеріалу та проведення практичних занять. Навчальним планом на вивчення дисципліни відведено 54 години (2,0 зал. кредитів), в тому числі аудиторних – 40 (1,1 зал. кредити) та самостійної роботи 14 годин (0,9 зал. кредити).
Види занять |
Лекції |
Практичні заняття |
Самостійна робота |
Разом |
Кіл-ть годин/ залік. кредитів |
20/ 0,55 |
20/ 0,55 |
14/ 0,09 |
54/ 1,5 |
Контроль знань та вмінь студентів проводиться шляхом складанням іспиту.