Державна і муніципальна служба

Сучасний розвиток суспільства потребує проведення державноправової реформи, метою якої є, зокрема, державне забезпечення конституційних прав і свобод людини. Складовою системи заходів у цьому напрямі виступає механізм правового регулювання проходження служби державними службовцями, у процесі якого вони реалізують цілий комплекс наданих законом службово-трудових прав для виконання професійних обов'язків. Це стосується і механізму правового регулювання кооперативної служби, зокрема, правового становища виробничо-господарських, трудових, управлінських та інших відносин, а також взаємовідносин з державою.

В процесі служби громадянами нашої держави реалізуються такі конституційні та передбачені Законом України "Про державну службу", права, як право на працю, яку вони вільно обирають, рівне право доступу до державної служби, служби в органах місцевого самоврядування. Разом з тим нестача досвідчених кадрів, здатних вивести країну з кризового стану, є чи не головною проблемою всього суспільства загалом та сфери державно службових відносин, зокрема.

Вивчення дисципліни "Державна і муніципальна служба" дозволить здобувачам вищої освіти  засвоїти основоположні знання в сфері державної і муніципальної служби в Україні.