Електромеханізовані системи та комплекси в АПК

В даний час є багато машин і механізмів, що виконують однакові або аналогічні операції технологічних процесів в різних галузях промисловості. Такі машини і механізми можна об'єднати в типові функціональні групи, наприклад різального, підйомна-транспортного, перероблюючого та іншого обладнання.

Більшість виробничих робочих машин і механізмів приводиться в рух електричними двигунами. Двигун разом з механічними пристроями (редуктори, трансмісії, кривошипна-шатунні механізми та ін.), утворюють електромеханічну систему і служать для передачі руху робочому органу машини, а також пристроям керування і контролю. Тому дисципліна "Електромеханічні системи та комплекси в АПК" призначена для ознайомлення здобувачів початкового (короткий цикл) рівня вищої освіти із електромеханічними системами які забезпечують технологічний процес в агропромисловому комплексі. Програмою дисципліни передбачено вивчення систем та установок сільськогосподарського виробництва, їх взаємодію, класифікацію, призначення та способи регулювання.

Дисципліна "Електромеханізовані системи та комплекси в АПК" є однією з дисциплін циклу професійної підготовки для здобувачів початкового (короткий цикл) рівня вищої освіти спеціальності 141, «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».