ЕНК Ханстантинов "Політологія"

Політика справляє важливий, а інколи й доленосний вплив на життя окремих людей і цілих народів. Тому політичні знання і культура потрібні сьогодні будь-якій людині, незалежно від її професійної приналежності, оскільки, живучи у суспільстві, вона обов'язково повинна взаємодіяти з іншими людьми і державою. В Україні політологія - одна з провідних дисциплін у системі гуманітарної освіти.
Основними принципами викладання та вивчення політології є фундаментальність, системність, єдність логічного та історичного, національного й загальнолюдського, суспільного та особистісного, теорії й практики, навчання і виховання.
Предмет політології покликаний формувати свідомість студентів, які беруть участь суспільних політичних процесах, пояснювати зміст сучасних політичних явищ.
Головне завдання політології як навчальної дисципліни - опрацювання і викладення загальнотеоретичного і практичного матеріалу так, щоб відповідно до завдань політологічної підготовки спеціалістів будь-якого профілю надати їм необхідний мінімум наукових політологічних знань.